Fotonaponska Elektrana EM-ONIKS d.o.o Lukavac

Fotonaponske elektrane omogućavaju direktno pretvaranje sunčeve energije u električnu i predstavljaju jedan od najelegantinjih i najefikasnijih načina korištenja energije sunca. Riječ je o energiji budućnosti čija je prednost iznimno čista proizvodnja bez štetnih nusprodukata i zagađenja.

Elektrocentar Petek predstavlja realizaciju izgradnje fotonaponske elektrane za vlastite potrebe Investitora EM-ONIKS d.o.o Lukavac, snage 199,5 kWp. Puštanjem elektrane u pogon investitor će znatno uštediti na električnoj energiji ali i smanjiti ovisnost od konvencionalnih izvora energije.

Potpisivanjem ugovora stekli su se uslovi za startanje projekta, gdje su izvršeni svi pripremni radovi, zatim montaža Al konstrukcije, montaža fotonaponskih panela, ugradnja PK kanalica i DC kablova.

Konstruisanje razvodnog ormara od strane našeg stručnog tima za potrebe fotonaponske elektrane i montaža na licu mjesta, zajedno sa montažom invertera, DC i AC kabela i konektora predstavljaju izvedene korake u izgradnji fotonaponske elektrane.

Kroz detaljno izvršavanje procedura izgradnje fotonaponske elektrane, uz naš profesionalni tim sa dugogodišnjim iskustvom sa zadovoljstvom vam možemo predstaviti još jednu u nizu uspješno realizovanu fotonaponsku elektranu.

 

Zahvaljujemo se kompaniji EM-ONIKS d.o.o na ukazanom povjerenju, Vaš Elektrocentar Petek d.o.o Tuzla.

Loading

Rate this post